Трендови за шминка за 2019- провери што е во мода!

Модните трендови, како што се трендовите за шминка, се менуваат секоја сезона. Каков тип на шминка треба да имаш за да го избегнеш старомодниот изглед?

Во светот на модата трендовите се однапред претставени. Модните дизајнери ги промовираат своите колекции неколку месеци пред пред почетокот на актуелната сезона и обично во текот на летниот период сите кројачки работилници и модни писти веќе работат со полна пареа за следната сезона.

Ние ги забележавме следните трендови за пролетната сезона во 2019:

Природна шминка – за изглед како „без шминка“

Оваа година, густите пудри и подлоги ќе бидат заменети со полу-транспарентни. Мотото на 2019 година е “Поприродно лице!”. Со цел да се направат очите поекреативни, шминкарите користат мал трик – тие избираат коректор 3 нијанси потемен од кожата и го применуваат на очните капаци наместо сенката за очи.

Секојдневна шминка наместо „Инстаграм“ шминка

Вие не треба да нацртате прецизни и цврсти линии за да ги потенцирате цртите на лицето, бидејќи ефектот на вчерашната шминка сега е во мода. Вчерашната шминка е малку несовршена и не е супер-прецизна.

Суптилен сјај на кожата

2018 беше година за прекумерна употреба на хајлајтери. Главниот тренд на претстојната година ветува дека ќе ја исправи оваа ситуација и ќе даде приоритет на „чистото“ лице со природен и здрав изглед.

Руменило наместо контурирање

Руменилото кое се нанесува на целиот образ ќе ги замени контурите.

Нема зголемување на усните

Обликот на усните ќе помине низ вистинска револуција во 2019 година. Шминкерите се обидуваат да ја спроведат идејата дека нема ништо лошо да се биде природна и нема потреба да ја менувате вашата природна убавина со помош на козметика. Затоа главниот фокус во претстојната година ќе биде да престанете да ја надминувате линијата на вашите усни со моливот и карминот.

 

X