Трендови за шминка за 2020 година

На прославата, сакам да изгледам навистина убаво, но за ова вреди да се истражат трендовите кои ја презентираат колекцијата за шминка за Нова Година 2020 година. Во моментов се релевантни следниве нијанси:

Тон треба да биде што е можно поприродно, а во исто време треба да се придржува на средното тло помеѓу сјајот и досадата.
Румяна. Храбрите девојки можат да земат ладно руменило од малина боја, истегнувајќи ги на храмовите, но може да го направите и на кожата таканаречениот „бакнеж на сонцето“, истакнувајќи ги јаболковите со бронзена боја.
Веѓите. Експериментите најдобро се избегнуваат тука. Добро негуваните и убави веѓи со нагласена текстура и без акценти се во мода.
Очи. Опциите што нудат шминка за Нова Година 2020 година се исклучително бројни. Прифатливи сенки или eyeliner со сјај, метален ефект. На уметниците за шминка им се советува да организираат шминка, фокусирајќи се на една сенка. Бујна и долга цилија се исто така многу релевантни.
Усните. Ако шминка е светла, тогаш можете да користите само нежен транспарентен сјај. И, ако сакате да се фокусирате на усните, тогаш треба да изберете црвена или винска боја.
Екстра декор. Нема ограничувања, можете да му дадете бесплатна поткрепа на имагинацијата. На пример, можете да поправите rhinestones или камчиња во аглите на очите или да ја покриете кожата со искри.

X